Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

 

 

1.Veselá autíčka

 

 

www.pohary-medaile-diplomy.cz

NOVINKY

arr3Kamenná prodejna  Otevírací doba-Hokejové potřeby Září 2022 Pondělí 16:30 -...

ZBOŽÍ V AKCI

Cena 490 Kč
skladem
Cena 2 790 Kč
skladem

JAK NA TO,NÁVODY » JAK TEPELNĚ NATVAROVAT BRUSLE
TVAROVANÍ BRUSLÍ

Jak tepelně tvarovat brusle

Návod jak tepelně tvarovat brusle Vás oprostí od otlaků.

Každý hokejista jistě pamatuje doby, kdy po koupi nových bruslí minimálně 2 - 3 ledy trpěl bolestmi. Bolesti tvrvaly do doby, než se nové brusle přizpůsobili tvaru chodidla a tzv. se vyšláply. Výrobci bruslí díky obrovskému pokroku v technologiích přišli s revoluční metodou, která by těmto nežádoucím problémům s novými bruslemi měla předejít. Nazývá se tepelné tvarování brusle. A v zásdě existují dva způsoby.

Tepelné tvarování bruslí v průběhu hry

Tento způsob tvarování brusle funguje tím způsobem, že při zvýšeném výkonu hráče se zvýší teplota uvnitř bruslí, čímž se materiál uvnitř ohřeje a částečně se tak natvaruje podle nohy a tvaru chodidla. Menší nevýhodou tohoto způsobu tvarování brusle, je částečné vrácení vytvarovaných ploch po vychladnutí.

Tepelné tvarování bruslí v troubě

Moderní metoda tvarování bruslí, která zaručí dokonalé natvarování brusle přesně podle hráčovy nohy. Velkou výhodou je již zmíněná přesnost natvarování a především brusle zůstanou i po vychladnutí přesně vytvarované. Doporučujeme tento způsob nechat provádět vyškolený personál, při špatném postupu nahřívání bruslí se mohou nenávratně poškodit.

Jak na teplné tvarování bruslí?

1. U bruslí povolíme tkaničky a vyjmeme vložky.

2. Předehřejeme speciální horkovzdušnou troubu na 70°C / 158°F / 314,15 K s cirkulací.

3. BRUSLE vložíme do předehřáté trouby, je důležité brusle postavit na nože (nesmí ležet na boku).

4. Brusle ponecháme v troubě nahřívat po dobu 5 - 6 minut na zmíněnou teplotu 70°C / 158°F / 314,15 K.

5. Po uplynutí nahřívací doby brusle vyjmeme. Vložky vložíme zpět do brusle, posadíme se (kolena v 90 stupních) a brusli opatrně nazujeme. Po nazutí ihned mírně zatlačíme paty.

6. Brusle začneme velmi ohleduplně dotahovat. Je velmi důležité tkaničky dotahovat směrem do stran od sebe, v žádném případě ne směrem nahoru, mohlo by dojít k poškození rozehřátých oček!

7. Hráč by měl sedět v bruslích v průměru alespoň 25 minut než brusle zcela vychladnou. Pak pozvolna povolíme tkaničky a brusle vyzujeme. Doporučujeme brusle navíc na několik hodin vložit do chladu (např. sklep), aby kompletně vychladly a zpevnily se zpět na své původní hodnoty tvrdosti.

V některých návodech na internetu je psáno, aby hráč v nazutých bruslích stál. Z našich zkušeností toto příliš nedoporučujeme. Nahřáté brusle jsou změklé a mohlo by dojít k poškození spodních částí (podrážka, holder). My doporučujeme po celou dobu tvarování sedět.

Potřebuji poradit

V případě, že si nejste nějakým bodem postupu jistí, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám poradíme s čím budete potřebovat.

  • Zákaznícka linka: +420 608 953 740 (každý všední den 9:00 - 18:00)
  • E-mail: info@hokejove-potreby.cz

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Tvarování bruslí podle CCM

 

INSTRUKCE VYPÉKÁNÍ BRUSLÍ

  1. Nejprve určete klenbu chodidla, velikost a šířku brusle pomocí podložky FootDisc CCM.
  2. Vyzkoušejte brusle s vložkou do bot CCM, kterou jste správně identifikovali dle klenby chodidla – vysoká/střední/nízká.
  3. Porovnejte, jak brusle padnou s vložkou do bot a jak bez ní.
  4. Předehřejte troubu na 110°C (upozornění – pro vypékání bruslí používejte trouby k tomuto účelu určené, případně horkovzdušnou. Nikdy nepoužívejte plynovou troubu).
  5. Brusle by měly být zahřívány jedna po druhé.
  6. Vložte brusli tak, aby špička směřovala ven z trouby. Hlavní zahřívací těleso by nemělo zasahovat přímo na zadní část brusle.
  7. Brusli zahřívejte max. 2min.
  8. Obujte si brusli ihned po vyjmutí z trouby.
  9. POZOR – kovové části brusle – očka, nýty a nůž – mohou být díky zahřívání horké.
  10. Utáhněte tkaničky brusle tak, aby nebyly povolené, nicméně neutahujte je příliš. Přehnaným tlakem je možné vytržení oček a tím nezvratné poškození výrobku. Tkaničky utahujte do stran, nikoliv směrem nahoru. Mohlo by tak dojít k vytržení oček.
  11. Opakujte úkon u druhé brusle.
  12. Nestoupejte si a nekrčte kolena, dokud jsou brusle horké, mohlo by dojít k poškození.
  13. Seďte po dobu 10min s koleny v úhlu 90 stupňů.
  14. Sundejte brusle.
  15. Neobouvejte brusle po dobu minimálně 12h.
  16. Nabruste nože a užijte si lepší zážitek z jízdy.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ